З колишньої УПЦ (МП) пішла інтелектуальна еліта / УНІАН

12 київських священиків колишньої Української православної церкви Московського патріархату перейшли у Православну церкву України.

Про це повідомляється на сайті колишньої Київської митрополії УПЦ МП.

Московський патріархат заборонив їм служіння "за ухилення в розкол".

Відео дня

Читайте такожЕпіфаній затвердив склад Синоду ПЦУ

Як повідомляє портал «Релігія в Україні», зі списку випливає, що з колишньої УПЦ (МП) пішла інтелектуальна еліта, яка протягом тривалого часу була причетна до формування церковної політики та освіти, а також зіграла в Україні істотну роль у створенні позитивної громадської думки про УПЦ (МП).

Як повідомляв УНІАН, на сьогоднішній день в Православну церкву України вже перейшли понад 200 парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату.

Довідка УНІАН. 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. 

3 лютого у соборі Святої Софії Київської під час божественної літургій відбулась церемонія інтронізації (входження на престол) предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія.