Луценко сказав, що ніхто з "майданівців" не винен в смертях правоохоронців, які виконували злочинний наказ \ УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко наголосив, що жоден учасник акцій протесту під час Революції гідності 2013-2014 років не винен в смертях правоохоронців, які виконували злочинний наказ екс-президента Віктора Януковича, екс-голови Служби безпеки Олександра Якименка і екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Читайте такожДо розстрілів на Майдані призвели накази очільників силових структур часів Януковича - експертиза

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко сказав в коментарі журналістам в Києві. «Багато років поспіль російська пропаганда і ватажки терористичних угруповань розганяли інформацію про те, що це «майданівці» винні в смертях, це вони першими почали стріляти, і багато інших фейків, якими насичена російська інформаційна сфера, а подекуди і українська», - заявив він.

Відео дня

За словами Луценка, у висновках незалежної та об’єктивної експертизи, яка, згідно із законом, є основою підтримки обвинувачення «чорним по білому сказано «ні» цим всім фейкам». «Бо саме наказ Януковича і тодішніх керівників СБУ та МВС на застосування озброєних людей проти мирних демонстрантів – стоїть в прямому причинно-наслідковому зв’язку зі смертями мирних демонстрантів та правоохоронців на Майдані», - додав генпрокурор.

«Ніхто з «майданівців» не винен в смертях тих правоохоронців, які виконували, на жаль, злочинний наказ. Вони стали жертвами тих злочинців, які цей наказ віддали. З моєї точки зору, це закриває історію фальшивих облудних звинувачень Майдану у смертях правоохоронців», - вважає генпрокурор.

Він підкреслив, що «чітко доведено, що саме Янукович, Захарченко та Якименко винні у всіх смертях і Героїв Небесної сотні, і тих міліціонерів, які, на жаль, виконуючи злочинний наказ, загинули».