Гурт ANNA MARIA під час виступу у першому півфіналі Нацвідбору / фото УНІАН

Скандальний дует ANNA MARIA (сестри Опанасюк) категорично не погодилися з твердженням, що в студії журналіста Романа Скрипіна вони не визнали агресію Росії та окупацію Російською Федерацією півострова Крим.

В інтерв’ю виданню «Обозреватель» співачки заявили, що тоді вони просто утрималися від гасел, на які чекало суспільство.

Читайте такожЄвробачення-2019: виступи всіх учасників у фіналі Нацвідбору (відео)

Відео дня

"Так, ми не сказали "так", і ми не сказали "ні". Але це ж не означає, що ми не визнали. Ми просто розуміємо, що в даному випадку для людей важливе гасло, не має значення, що людина робить. І що б ми не сказали, журналісти тепер трактують нас так, як їм вигідно", – заявили сестри.

Посперечалися фіналістки Нацвідбору і з тим, що в Росії фрагменти їхнього скандального інтерв'ю Скрипіну зараз охоче використовують на ТБ і в пресі в якості інструменту пропаганди.

"Ще раз повторимо, нам приписують слова, яких ми не говорили. Нашу позицію озвучують, але у нас є своя позиція. А те, що в Росії розбирають цю ситуацію - це їхня справа. Але в Україні гноблять своїх артистів. Не ми перші, не ми останні, - заявили вони. - Люди хочуть творити, розвиватися, а їх просто відносять до ряду зрадників. І скільки це триватиме - це вже питання до свідомості людей".

Як повідомляв УНІАН, напередодні фіналу Нацвідбору гурт потрапив у скандал. Так, в інтерв'ю кримськотатарському телеканалу ANNA MARIA сказали, що "Україна втратила Крим", що "війни в Україні нема". Окрім того, артистки не відповіли, чий півострів, і відмовилися визнавати, що Російська Федерація окупувала українську територію.

Батьки співачок мешкають в анексованому Криму і підтримують окупантів. Більше того, матері артисток вручили медаль "за повернення Криму Росії".