Клімкін процитував твір Лесі Українки «Негода» / фото УНІАН

У 148-му річницю народження Лесі Українки міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що слова всесвітньо знаної українки про анексований Крим актуальні сьогодні в умовах російської окупації.

Про це глава МЗС повідомив у мікроблозі Twitter.

Читайте такожУ Джамали прокоментували її виступи у РФ в 2014 році

Відео дня

"Завжди вражало, наскільки віхові українські постаті залишаються на часі. До дня народження Лесі Українки згадався один, як на мене, з найсильніших її творів «Негода» зі збірки «Кримські відгуки», у якому вона пише: «чудовий цей край богоданний у неволі в чужих пропадає»", - зазначив Клімкін.

Довідка УНІАН. Леся Українка (Лариса Косач-Квітка) народилася 25 лютого 1871 року в місті Новограді-Волинському. Українська письменниця, яка писала у найрізноманітніших жанрах: поезії, ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Також працювала в ділянці фольклористики (220 народних мелодій записано з її голосу) і брала активну участь в українському національному русі.

8 лютого 2018 року 248 народних депутатів підтримали постанову про урочисте відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки у 2021 році.