Дронов отримав такий самий термін, як і Зайцева / фото УНІАН

Захист Геннадія Дронова, засудженого на 10 років в’язниці за резонансну ДТП у Харкові восени 2017 року, наполягає, що їхній підзахисний не винен, і рішення будуть обов'язково оскаржувати. 

Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожДронов зробив заяву після суду в справі кривавої ДТП у Харкові (відео)

Відео дня

«Ми будемо намагатися, щоб Дронова визнали невинуватим взагалі в апеляційній скарзі. Ми ще не отримали навіть вироку, а щойно отримаємо, одразу приступимо до підготовки», - каже адвокат Геннадія Дронова Сергій Перепелиця.

На те, щоб подати апеляційні скарги у Геннадія Дронова та Олени Зайцевої є тридцять днів. Весь цей час вони пробудуть у СІЗО.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Сьогодні, 26 лютого, суд у Харкові визнав Геннадія Дронова та Олену Зайцеву винними у скоєнні резонансної смертельної ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному.

Також суд задовольнив цивільні позови усіх потерпілих про відшкодування моральної та матеріальної шкоди, зазначивши, що відповідні суми Дронов та Зайцева мають сплатити солідарно. Мова йде про досить значні суми, зокрема, моральну шкоду суд оцінив в сумі близько 1 млн грн.