Ілюстрація \ REUTERS

Міська рада Дніпра прийняла рішення про виплату жителям міста муніципальних винагород за допомогу в затриманні вандалів та наркоторговців.

Читайте такожМер Дніпра Філатов обіцяє 100 тисяч гривень за затримання "негідника", який розмалював рекламою наркотиків центр міста

Як повідомляє прес-служба міськради, відповідні зміни до цільового фонду депутати затвердили сьогодні під час сесії.

Відео дня

«Надання грошової винагороди жителям міста із розрахунку на одну особу у розмірі до 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, установлених на 1 січня відповідного року, за інформацію щодо правопорушників, діями яких завдано шкоди майну територіальної громади міста Дніпра, за допомогою якої правопорушників притягнуто до адміністративної (судом або адміністративною комісією), цивільної чи кримінальної відповідальності», – йдеться у тексті рішення.

Передбачається, що кількість виплат може залежати, зокрема, від надходжень до цільового фонду.

У мерії зазначили, що загалом на виправлення наслідків вандалізму місто витрачає значно більше коштів, адже зловмисники часто використовують фарбу, яку важко відмити.

Наразі відомство шукає підрядника, котрий спеціалізується на відновленні поверхонь, пошкоджених вандалами.

«Водночас, згідно з правилами благоустрою, що діють у Дніпрі, стежити за станом фасадів офісних будівель мають балансоутримувачі. За невиконання приписів, які видає профільна міська інспекція, їм загрожує штраф», - додали у міськраді.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня зловмисники розмалювали рекламою наркотичних речовин всю центральну частину Дніпра, в тому числі пам'ятник першому почесному громадянину міста Олександру Полю.

Міський голова Дніпра Борис Філатов пообіцяв виплатити 100 тис. грн з фонду мера за затримання зловмисників.