Українська православна церква отримала томос 6 січня / фото УНІАН

Учасникам української експедиції в Антарктиді передадуть копію томосу, яка буде зберігатися на полярній станції «Академік Вернадський». Про це повідомляє прес-центр Національного Антарктичного наукового центру.

Читайте такожФіларет заявив про необхідність зміни статуту ПЦУ

«25 березня о 10.00 у Михайлівському Золотоверхому соборі владика Православної церкви України Епіфаній проведе молебень на щасливу подорож 12-ти українських полярників та на гарний початок їхньої роботи в Антарктиді. Владика вручить учасникам експедиції копію томосу, яка буде зберігатися на станції «Академік Вернадський», в капличці святого рівноапостольного князя Володимира», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що голосування за рішення про перехід до Православної церкви України відбудеться під час ротації української антарктичної експедиції (УАЕ), коли на станції «Академік Вернадський» будуть присутні одразу учасники 23-ої та 24-ої УАЕ, а також сезонний загін науковців.

Як відомо, учасники 24-ї української антарктичної експедиції вирушають з Києва до полярної станції «Академік Вернадський» 26 березня. Їхній шлях триватиме щонайменше 6 діб.

Довідка УНІАН. 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

3 лютого у соборі Святої Софії Київської під час божественної літургій відбулась церемонія інтронізації (входження на престол) предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія.