У Києві викрили нелегальне виробництво iPhone / Ілюстрація REUTERS

У Києві правоохоронці викрили підприємця, який незаконно виготовляв і торгував мобільними телефонами Apple.

Читайте також"Вбивця Netflix" і кредитка з кешбеком: Apple презентувала нові сервіси (фоторепортаж)

Як повідомили у прес-службі столичної прокуратури, йдеться про фальсифіковане виробництво іPhone Apple з використанням спеціального технічного обладнання та незаконно ввезених деталей до них.

Відео дня

Встановлено, що підприємець ухилився від сплати податків шляхом відображення недостовірних даних в податковій звітності про обсяги доходів від реалізації на території міста Києва та інших регіонів країни цих мобільних телефонів та аксесуарів до них, імпортованих з Китаю та США.

Під час обшуку за місцем здійснення підприємцем своєї діяльності слідчі ДФС виявили та вилучили 860 одиниць мобільних телефонів різних моделей марки Apple, запчастини до них у загальній кількості 959 одиниць, у тому числі спеціальне обладнання для складання і-Phone, та інші аксесуари на загальну суму понад 6 млн грн.

«Перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, підприємець свідомо занижував обсяги реальних доходів, які складали орієнтовно близько 5 млн грн щомісячно, хоча до органів ДФС подавав річні податкові декларації із недостовірними даними про отримання річного доходу на суми, що не перевищували 1 млн грн», - зазначили в прокуратурі.

На даний час слідство триває, призначено судові експертизи та проводяться слідчі дії, додали у відомстві.