У Конотопі пройшла урочиста хода з нагоди повернення 58-ї ОМПБр із зони ООС / фото mil.gov.ua

У місті Конотоп Сумської області сьогодні, 13 квітня, пройшла урочиста хода військовослужбовців 58-ої окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, які повернулися на ротацію в пункт постійної дислокації після виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Як передає кореспондент УНІАН, військовослужбовці пройшли центральними вулицями міста від пам’ятного знаку «Борцям за волю України» до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Зустрічали військових міністр оборони України Степан Полторак, керівники міста та області. Упродовж дороги колону з квітами і державними прапорами вітали місцеві мешканці.

Зустрічали військових міністр оборони України Степан Полторак / фото mil.gov.ua

За словами міністра оборони України, по історії створення бригади можна вивчати та розповідати нову історію ЗСУ.

Читайте такожУ Генштабі впевнені у виконанні 100% плану призову на строкову службу

«Сьогодні маю честь сказати кожному із вас те, що за такий короткий термін 58-а бригада стала однією із кращих в Сухопутних військах ЗСУ. Це завдяки кожному із вас, завдяки керівництву бригади ви зробили неможливе. Наші закордонні партнери для створення бригади і набуття бойових спроможностей витрачають не менше, ніж 5 років. А ваша бригада вже через декілька місяців після створення прийняла перший бій. Я пишаюся тим, що українські Збройні Сили змінюються. Солдат стає не лише патріотичним, але він стає підготовленим та мотивованим», – наголосив Полторак.

В ході урочистостей він присвоїв достроково чергове військове звання «полковник» командиру бригади Михайлу Драпатому, а також вручив бойові нагороди та нагородну зброю ряду військових.

З нагоди повернення захисників у пункт постійної дислокації для військовослужбовців та містян був організований святковий концерт, в якому взяли участь місцеві художні колективи та вокалісти.

58-а бригада ОК «Північ» почала своє формування 17 лютого 2015 р / фото facebook.com/Генадій Тарасенко

Довідка УНІАН. 58-а бригада ОК «Північ» почала своє формування 17 лютого 2015 р. згідно з спільною директивою Міністерства оборони України та Генерального штабу від 8 грудня 2014 р. Місцем дислокації для бригади було обране військове містечко колишньої 123-ї гвардійської ракетної Брянсько-Берлінської ордена Червоного Прапора бригади (в/ч А1002) в Конотопі, розформованої в 2006 р. Із квітня 2015 р. склад бригади поповнили 13-й, 15-й та 16-й мотопіхотні батальйони.