Ілюстрація REUTERS

Директора комунального підприємства «Миколаївкомунтранс» Андрія Цизіна відсторонено від виконання посадових обов’язків на час проведення слідчих дій за фактом загибелі 9-річного хлопчика на полігоні твердих побутових відходів.

Про це заявив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, повідомляє прес-служба міськради.

Читайте такожНа Львівщині внаслідок обвалу відходів на сміттєзвалищі один чоловік загинув, двоє врятувались

Відео дня

«Сьогодні надав доручення відсторонити керівника підприємства від виконання службових обов’язків. Також проводиться внутрішнє службове розслідування стосовно того, що було зроблено на підприємстві аби попередити подібні випадки, а також які зроблено висновки. Подальші дії залежатимуть від висновків правоохоронців. За результатами слідства винних буде притягнуто до відповідальності», - повідомив він.

Також зазначається, що хлопчик разом з батьками потрапив на територію полігону через отвір в паркані, який вирізали «чорні сортувальники».

«У минулому році за рахунок міського бюджету було завершено будівництво паркану навколо полігону задля безпеки людей. Але неодноразово зафіксовані випадки, коли громадяни риють підкопи, ламають паркан, сортують сміття та здають його з метою отримання прибутку. Наразі міська влада повністю сприяє проведенню слідчих дій, співпрацює з правоохоронними органами», - зазначив Сєнкевич.

Як повідомляв УНІАН, увечері 1 травня біля с. Весняне Миколаївського району на звалищі твердих побутових відходів внаслідок обвалу загинув 9-річний хлопчик.

У поліції зазначили, що дитину привалило сміттям, коли він разом із матір’ю копирсався у ньому. Від отриманих травм хлопчик помер у лікарні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з позначкою «нещасний випадок».