Вчора в Одесі відбулася низка заходів, присвячених роковинам цих подій / фото УНІАН

В Одесі майже 4,5 тисячі осіб взяли участь у заходах, присвячених роковинам масових заворушень 2 травня 2014 року.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, заходи проходили з раннього ранку до пізнього вечора на Куликовому полі і в центрі міста.

«В цілому в них взяли участь близько 4,5 тисячі громадян. Упродовж дня спокій одеситів і гостей міста охороняли понад 2 тисяч правоохоронців», - зазначили в главку.

Відео дня

Разом з місцевими поліцейськими вулиці і місця масового скупчення громадян патрулювали військовослужбовці Національної гвардії, курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ та правоохоронці з інших регіонів України. Координував їхню роботу розгорнутий у Головному управлінні Національної поліції Одеської області ситуаційний центр.

Читайте такожП'ята річниця заворушень в Одесі: одні не можуть забути, інші – пробачити (рос.)

Безпосередньо учасників пам'ятних заходів супроводжували групи превентивної комунікації. Вони проводили з громадянами роз'яснювальну роботу і ще на стадії зародження запобігали конфліктам, які час від часу назрівали в натовпі.

Як зазначив начальник регіонального главку Національної поліції Олег Бех, упродовж дня грубих порушень громадського порядку чи злочинів не зафіксовано.

«З однією людиною провели профілактичну бесіду, і до відділу поліції доставили неповнолітню дівчину, в якої на одязі була заборонена комуністична символіка. В результаті на родичів дівчини складено адміністративний протокол», - сказав він.

Незважаючи на те, що масові заходи в місті завершилися, правоохоронці продовжують нести службу в посиленому режимі.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали - близько 250. Сутички почалися в центрі міста, де були застрелені шість осіб. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле до наметового містечка сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, де також загинули люди.

Вчора в Одесі відбулася низка заходів, присвячених роковинам цих подій.