Черга на КПП "Ужгород" на кордоні з Словаччиною / фото MUKACHEVO.NET

На Закарпатті у прикордонних пунктах пропуску з Угорщиною та Словаччиною виникли черги, в яких стоять по кілька сотень автомобілів.

Про це кореспондента УНІАН повідомила співробітниця прес-служби Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

За інформацією Трачук, станом на 19.00 перед пунктами пропуску Чопського прикордонного загону спостерігається значне накопичення транспортних засобів, що прямують на виїзд з України. Зокрема, перед пунктом пропуску "Тиса" очікують на оформлення близько 300 авто, перед пунктом пропуску "Ужгород" - 150 та перед пунктом пропуску «Малий Березний» - 200 легкових автомобілів.

Читайте такожНа Житомирщині через акцію протесту на міжнародній трасі М-21 утворилися великі затори (фото)

За даними прес-служби, прикордонники вживають усіх заходів для прискорення контрольних операцій: збільшили кількість нарядів, обладнали додаткові робочі місця та провели зустрічі з угорськими та словацькими колегами.

Трачук закликала громадян врахувати ситуацію.

«З огляду на ситуацію, просимо врахувати обстановку, що склалася, при плануванні подорожі за кордон та за можливості обрати інші пункти пропуску для перетину кордону», - сказала вона.

У прес-службі також уточнили, що, відповідно до інформації, наданої угорською стороною, з 8.30 3 травня не працює база даних Прикордонної поліції на всій ділянці українсько-угорського кордону, наразі здійснюються відновлювальні роботи.

«Прикордонники Угорщини також повідомили, що оформлення здійснюватиметься з записами в журнали та подальшим внесенням інформації до відомчої системи після відновлення роботи баз даних. Це уповільнить процес проходження контролю», – додала Трачук.