Біля будинку площею 630 кв. м є басейн і гостьовий будиночок / фото: скріншот

Заступник директора державного підприємства "Укрспецекспорт", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", Павло Старинець володіє будинком вартістю 8 мільйонів гривень та авто за 1,5 мільйона гривень.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.info.

Старинець, зокрема, мешкає в елітному маєтку площею 630 квадратних метрів із басейном, будинком охорони та гостьовим будинком у селі Музичі на Київщині.

Читайте такожДБР вивчає домовленості Ющенка та Саакашвілі щодо поставок зброї у Грузію 

Нерухомість була придбана держслужбовцям у 2014 році. Тоді його середня заробітна платня становила 25,6 тисяч гривень на місяць, а у 2013 році - лише 20 тисяч гривень.

За документами, будинок належить матері чиновника, яка працювала бухгалтером у Національному банку, а нині отримує пенсію в розмірі 150 тисяч гривень на рік. Його вартість, за оцінкою експертів з нерухомості, становить 8 мільйонів гривень. Плюс 2-5 тисяч доларів на місяць необхідно витрачати на обслуговування маєтку. 

Як пояснила матір заступника голови "Укрспецекспорту", раніше її чоловік, який уже давно перебуває на пенсії, мав власний бізнес. Звідти, мовляв, і гроші на будинок. Самі ж батьки Старинця живуть у багатоповерхівці. 

Посадовець "Укрспецекспорту" задекларував лише одну автівку Honda CR-V 2008, однак згідно із твердженнями розслідувачів, у користуванні його сім'ї також є Land Rover Sport орієнтовною вартістю 1,5 мільйона гривень. Автомобілем такої ж марки володіє й цивільна дружина Павла Старинця.

Крім того, Старинець користується службовою Toyota Highlander вартістю 1,6 мільйона гривень з ексклюзивними номерами 7878.

Також розслідувачі пов'язують держслужбовця із рестораном Fisher, куди щодня їздить Старинець - за інформацією Bihus.info, власник закладу Сергій Коваленко є племінником героя розслідування і наразі шукає роботу за 20 тисяч гривень.

Питання походження нерухомості, а також незадекларовані автівки та бізнес заступник голови "Укрспецекспорту" не виявив бажання прокоментувати журналістам.