В Одесі на Алеї Слави проходить проросійська акція "Безсмертний полк" / фото dumskaya.net

В Одесі на Алеї Слави проходить проросійська акція "Безсмертний полк".

Як передає кореспондент УНІАН, на Алею Слави, розташовану в Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, прийшли сотні учасників акції з портретами, як вони стверджують, своїх родичів, які воювали проти нацистів.

Акція "Безсмертний полк" розпочалася після завершення офіційних заходів, присвячених 74-й річниці від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відео дня

Читайте такожУ Запоріжжі проросійський "Полк Перемоги" проводити акцію на честь Дня перемоги (фото)

Учасники проросійської акції принесли червоні повітряні кулі, квіти, різні плакати.

У числі тих, хто прийшов - група учасників антимайданівських акцій на Куликовому полі, де в Будинку профспілок 2 травня 2014 року загинули понад 40 осіб.

Під час проходження колони на Алею Слави деякі активісти співали радянські пісні, а також скандували: "Ура!", "Одесса - город-герой!", "Спасибо деду за победу!", "Фашизм не пройдет!", "Бандеровские бесы, вон из Одессы!", "Одесса - русский город!", "Мир спас советский солдат!", "Донбасс, мы с тобой!" та ін.

Перед учасниками "Безсмертного полку" йшли проукраїнські активісти. Вони тримали в руках портрети бійців Української повстанської армії і періодично вигукували патріотичні гасла.

Перед учасниками "Безсмертного полку" йшли проукраїнські активісти / фото dumskaya.net

Між учасниками двох акцій періодично відбувалися словесні перепалки. Зокрема, учасники акції "Безсмертний полк" називали опонентів "фашистами", "мерзотниками", "бандерівцями" і пропонували "забиратися з міста".

Поліція розділила сторони і просила не підходити їх представників один до одного.

Раніше в поліції повідомили, що на Алеї Слави правоохоронці затримали чоловіка з "георгіївською стрічкою". Вирішується питання про притягнення одесита до адміністративної відповідальності за ст. 1733 (виготовлення і пропаганда георгіївською (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше повідомлялося, що в Києві проходить акція з нагоди 9 травня, порядок посилено охороняє поліція.