Апаршин заявив про можливість розпочати перевірку ефективності використання бюджетних коштів ДК "Укроборонпром" / скріншот

Радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань безпеки та оборони Іван Апаршин запропонував Кабінету Міністрів провести перевірку ефективності використання бюджетних коштів, які передбачені на підготовку виробництв нових озброєнь, зокрема для ВМС України.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Уряд має намір найближчим часом розпочати аудит Державного концерну Укроборонпром. Мінфіну доручено пошук необхідного фінансування. Це правильне рішення! Але є можливість вже сьогодні розпочати перевірку ефективності використання бюджетних коштів, які передбачені на підготовку виробництв нових озброєнь, зокрема для ВМС України. Мінекономрозвитку у 2018 - 2019 р.р. отримало на зазначену програму 5,5 млрд грн", - заявив Апаршин, додавши, що він та "кваліфіковані фахівці" готові безкоштовно допомогти уряду провести такий аудит.

Відео дня

Читайте також"У нас взагалі нічого не залишиться": у Зеленського прокоментували можливість відновлення ядерного статусу України

Нагадаємо, генеральний директор Укроборонпрому Павло Букін заявив, що держконцерн повністю готовий до проведення аудиту.

Раніше заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос анонсував плани з ліквідації держконцерну Укроборонпром і створення замість нього нового державного органу.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проект закону, який передбачає можливу ліквідацію ДК Укроборонпром.