Журналістка поскаржилася, що експерти навіть не змогли вирахувати швидкість Лексуса Зайцевої / фото УНІАН

Журналістка Тетяна Доцяк розкритикувала науково-дослідний інститут судових експертиз імені Бокаріуса, який робив дослідження по справі Зайцевої-Дронова.

Гнівний пост журналістка опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

«В цій країні не засумуєш. Справу експертів інституту Бокаріуса, які робили дослідження по справі Зайцевої-Дронова, знову розслідуватимуть. Не тільки ми з вами подумали, що за три тижні прочитати, вникнути у суть справи і провести слідчі дії неможливо. Такого висновку неочікувано дійшов і прокурор - слідчий закрив справу передчасно, адже навіть не допитав експертів і не провів слідчі дії, тому і поновив розслідування», - написала вона.

Відео дня

Вона нагадала, що адвокат Дронова Сергій Перепелиця намагається притягнути до відповідальності експертів інституту імені Бокаріуса, які робили експертизи «і не змогли вирахувати швидкість Лексуса Зайцевої, встановити межі перехрестя і допустили помилки в дослідженнях».

Читайте такожАварія у Харкові із шістьма жертвами: у справі Зайцевої-Дронова стався новий поворот

«Насправді, поважні люди вже не раз мені говорили, що інститут Бокаріуса - така собі клоака, в якій можуть написати висновок такий, як вам треба, за відповідну винагороду. І ніхто ніколи їх до відповідальності не притягував. Бо тоді треба притягувати весь ланцюжок - слідчих, прокурорів, і так далі», - розповіла вона.

Як повідомляв УНІАН, Харківська місцева прокуратура №1 відновила розслідування кримінального провадження, що стосується експертів, які досліджували обставини резонансної ДТП в центрі міста.

Раніше адвокат Дронова через суд домігся відкриття справи проти працівників науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса, які не змогли встановити швидкість автомобіля Зайцевої в момент скоєння ДТП. Однак поліція закрила провадження у зв’язку із тим, що слідство не встановило в діях судових експертів ознак кримінального правопорушення.

Перепелиця оскаржив постанову слідчого про закриття провадження проти працівників науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса.

Довідка УНІАН. 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному. Захисники Зайцевої і Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.