Прокуратура наполягатиме на триманні підозрюваних поліцейських під вартою / facebook.com/mvs.gov.ua

У вівторок, 4 червня, Голосіївський райсуд Києва має обрати запобіжний захід двом поліцейським із Перяслава-Хмельницького, які 31 травня смертельно поранили 5-річного хлопчика Кирила Тлявова. Дитина померла в лікарні 3 червня, не приходячи до тями.

Як повідомляє "Страна", суд ще не почався. Перед засіданням двом підозрюваним повинні вручити нові повідомлення про підозри, перекваліфіковані за більш тяжкою статтею після смерті дитини.

Читайте такожКнязєв прийняв відставку начальника поліції Київщини через вбивство патрульними дитини

Відео дня

Перед судом, зокрема, постануть старший сержант Володимир Петровець і лейтенант Іван Приходько. Прокуратура наполягатиме на триманні їх під вартою, а також відстороненні від займаних посад.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Під час пострілів вони влучили у 5-річного хлопчика, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину було госпіталізовано. 3 червня хлопчик від отриманих травм помер у столичній лікарні.

Спочатку поліцейським було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Після смерті дитини генеральний прокурор Юрі Луценко повідомив, що поліцейським змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство").