Мінсоцполітики хоче ввести нову соціальну послугу для батьків: вони зможуть відпочивати від дітей

В Україні планують запровадити 23-й стандарт соціальних послуг. Він полягає в тому, що батькам буде надаватися можливість відпочити від своїх дітей. Такий досвід перейняли в Європі.

В Україні він в першу чергу пошириться на сім'ї, де виховують дітей з інвалідністю, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте такожУ Львові жінка намагалася продати доньку в сексуальне рабство за кордон

Відео дня

Міністерство соціальної політики планує ввести нову послугу для батьків, щоб вони змогли відпочити від своїх дітей. Так, на певну кількість днів батьки будуть мати можливість віддавати дитину в спеціальні центри на цілодобове перебування. Там з дитиною будуть займатися фахівці, психологи і логопеди.

Практику перейняли у європейських країнах. Її в пілотному варіанті запустили на Вінниччині. Спеціалізований центр тут називають табором, бо дітей приймають по заїздах. Один триває два тижні і в ньому всього вісім дітей.

Наприклад, в цьому є трудова майстерня, арт-майстерня і музична кімната. З батьків за перебування дітей грошей не беруть. Область виділила з бюджету майже мільйон - це на 14 заїздів. Туди вже стоїть черга бажаючих.

Такі центри повинні з'явитися по всій країні. У Міністерстві соціальної політики обіцяють, що соціальну послугу під назвою "перепочинок батьків" затвердять вже у вересні.