Четвер, 27 червня, 13:00

Відео дня

Київ, ТРЦ Україна, 4-й поверх, Дитяча планета

Попередня акредитація за телефонами + 38 095 762 74 94 (Роман), 066 247 46 91 (Катерина)

roman.onishenko@gmail.com

22-24 червня в Анталії (Туреччина) відбулася Всесвітня Олімпіада WAMAS з ментальної арифметики (японська методика усної лічби), яка об'єднала 570 учнів, які представляють 34 школи з 16 країн світу.

Українська збірна цього року стала тріумфатором: 2 дитини отримали абсолютну перемогу та звання «чемпіон чемпіонів», 3 учні здобули звання «чемпіон» ще 9 дітей посіли 1-е місце в своїх категоріях. В загальному заліку Україна посіла перше місце, на декілька очок обійшовши національну команду Лівана.

Найвищу сходинку «чемпіон чемпіонів» здобули 9 річний Микита Лубенець та 12 річний Владислав Безгінов, обоє представляли Кривий Ріг.

При цьому, Владислав Безгінов став першим за всю історію даних змагань, кому вдалося захистити найвищий титул: 2018 року на Всесвітній Олімпіаді в Дубаї він вже отримував звання «чемпіон чемпіонів».

Під час змагальної частини Олімпіади учасники вирішували приклади на спеціальних рахівницях Абакус, а також вирази за допомогою усної «ментальної лічби». Загалом Микита Лубенець вирішив 89 прикладів за 8 хвилин ізаробив 152,8 балів з 160 можливих, а Владислав Безгінов 71 приклад і 138,4 балів відповідно.

Задати всі питання дітям, що брали участь в Олімпіаді, їх батькам, вчителям та голові Всеукраїнської спілки ментальної арифметики Марині Мужановській можна у четвер 27 червня о 13:00 на прес-конференції з приводу тріумфу української збірної, яка відбудеться за адресою Київ, ТРЦ Україна, 4-й поверх, Дитяча планета

Ментальна арифметика - методика усної лічби, яка використовує в навчанні спеціальні рахівниці Абакус. Поступово діти тренуються обходитися без них, збільшуючи складність усних обчислень.

Бекграундер

Асоціація WAMAS (World Association of Mental Arithmetic Schools) - об'єднання понад 30 шкіл з 16 країн світу, що мають на меті популяризацію ментальної арифметики. Більше можна прочитати на сайті http://wamas-edu.com/en/

Головою WAMAS є Гульжан Бердібекова - один з найавторитетніших спецаілістів з викладання ментальної арифметики у світі.

Міжнародна Олімпіада з ментальної арифметики WAMAS 2018 відбулася 22-23 червня в Анталії (Туреччина).

Міжнародна Олімпіада з ментальної арифметики WAMAS 2020 відбудеться в червні 2020 року в Єгипті.

Додаткова інформація

Популярність ментальної арифметики пов'язана з рядом досліджень вчених, які підтвердили, що ця методика розвиває одночасно обидві півкулі мозку і зв'язки між півкулями, завдяки чому у дітей стрімко підвищується швидкість мислення, концентрація уваги, уява і образне мислення, а також здатність швидко аналізувати інформацію і приймати рішення.

В Україні ментальна арифметика в серпні 2017 року одержала схвалення Інституту модернізації та інновації змісту освіти при Міністерстві освіти. А в січні 2018 го на базі університету Драгоманова почалася унікальна для Східної Європи програма - вперше викладачі отримують підвищення кваліфікації і вчаться дисципліни «ментальна арифметика» на базі Національного педагогічного університету.

В жовтні 2018 року в 2-х школах України стартував експеримент з дослідження впливу ментальної арифметиці на розвиток дітей. У разі успіху, ментальна арифметика може бути схвалена для впровадження в шкільну програму України.

Факт-лист

Ментальна арифметика - методика усної лічби, яка використовує в навчанні спеціальні рахівниці Абакус. Поступово діти тренуються обходитися без них, збільшуючи складність усних обчислень.

Дана методика поширена в більш ніж 60 країнах світу

У різні роки ментальну арифметику освоїли понад мільйон учнів.

В Японії і Китаї ментальна арифметика входить до шкільної програми.

Ментальна арифметика схвалена відділами освіти Японії, Китаю Малайзії, Індії, Казахстану та Індонезії

Контактна інформація

+ 38 095 762 74 94 (Роман)

066 247 46 91 (Катерина)

Roman.onishenko@gmail.com