Окупанти знову влаштували обшуки у кримських татар / фото УНІАН

Окупанти в Криму з ранку проводять обшуки в будинку кримського татарина Аксеїта Джанджакова і в будинку його матері.

Як повідомляє в Facebook громадянська ініціатива «Кримська солідарність», у населеному пункті Сари-Су (Білогірський район) по вулиці Чадир Кермен відбуваються слідчі заходи за двома адресами.

Читайте такожСправа Хізб ут-Тахрір: російський суд призначив 5 кримчанам від 12 до 17 років

Відео дня

«У будинку Джанджакова Аксеїта обшук закінчився. За словами рідних, які повідомили про обшук, сам господар домоволодіння перебуває за межами Криму. У будинку проживає інша людина. На даний момент слідчі заходи вібуваються в будинку матері Джанджакова Аксеїта, там проживає літня бабуся - Сеттарова Ребія (близько 90 років)», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишній політв'язень Ільмі Умеров на своїй сторінці в Facebook пише: «Сьогодні знову в Криму облави». Звучить так звично і буденно, як «життя триває».

Він зазначає, що репресії щодо кримських татар не припиняються. «Каральний апарат в РФ працює як налагоджений механізм. Поки одним пред'являють звинувачення і заарештовують, інших уже судять, оголошують вироки і відправляють «по етапу» на великі строки», - додав Умеров.

Заступник голови Меджлісу нагадав, що вчора групу кримських татар з п'яти осіб засуджено за скоєні злочини на тюремні строки від 12 до 17 років. Сьогодні в Криму знову облави і обшуки...

«Росія, яка захопила частину України в результаті військового вторгнення, терористичних дій і встановивши в Криму де-факто російську владу, повністю ігнорує всі рішення будь-яких міжнародних організацій (зокрема й ООН і суд ООН в Гаазі). Закликаю, всіх від кого це залежить, (ООН, ЄС, ПАРЄ, НАТО, ОБСЄ, провідні країни, Україну) посилити санкційний, економічний, дипломатичний, політичний і військовий тиск на РФ з метою спонукати до деокупацію Криму і повного відновлення територіальної цілісності України» , - наголосив він.