Рішення про звернення концерн прийняв на засіданні правління.

Занепокоєння концерну викликає непрозора власність компанії, а також монопольні права на поширення цифрового ефірного сигналу українських загальнонаціональних каналів: «Компанія  має можливість вимкнути мовлення у будь-який момент, що створює загрозу безпеці Україні».

На думку представників концерну, саме під тиском оператора було вимкнено аналогове телебачення. Також у зверненні згадується і продовження  цифрової ліцензії компанії «Етер»: «Прикладом згубного впливу на Національну раду є подовження нею ліцензії провайдера ТОВ «Етер» (стандарт DVB-H), компанії близькій «Зеонбуду», терміном на 10 років. Ще у 2009 році застовплено велику кількість частот під застрілу технологію, яка ні в Україні, ні в Європі не використовується».

Відео дня

Також правління підприємства звертає увагу президента на те, що  збереження Концерну РРТ безпосередньо пов’язане з провадженням цифрового телебачення. І згадує своє звернення до Нацради з проханням провести конкурс для побудови ще однієї мережі ефірного цифрового мовлення, оператором якої буде концерн. Однак ці пропозиції не були прийняті.