Замість списку дозволених для переміщення товарів з'явиться список заборонених / фото facebook.com/pressjfo.news

Кабінет міністрів ухвалив новий порядок перетину лінії розмежування на Донбасі, яким запроваджуються нові підходи до процедури переміщення осіб та товарів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

Затвердженим порядком запроваджуються нові підходи до процедури переміщення осіб та товарів через лінію розмежування у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, під час перетину лінії розмежування можна буде перевозити будь-які товари, за винятком обмежених або заборонених до переміщення. Відповідний перелік товарів буде затверджено найближчим часом.

Відео дня

Читайте такожЯк українці змушені перетинати лінію розмежування на Донбасі: фоторепортаж

Зараз провезти на окуповану територію можна лише ті товари, які є в дозволеному списку.

Зазначається, що пропозиції щодо списку заборонених товарів МінТОТ вже обговорювало з громадськістю, представниками фіскальної та прикордонної служб, СБУ, штабу ООС, гуманітарних організацій, а також під час спілкування з населенням на КПВВ.

У відомстві наголошують, що нововведення дозволить забезпечити права цивільного населення та задовольнити необхідні потреби.

Нагадаємо, раніше радник команди президента Зеленського з політичних питань Микита Потураєв заявив, що контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії зіткнення на Донбасі повинні стати більш комфортними, а поруч із ними необхідно відкрити центри надання адмінпослуг, ринки магазини і пункти медичної допомоги.