Міщанський суд Москви оштрафував ще трьох кримських татар / фото facebook.com/crimeansolidarity

Міщанський районний суд Москви визнав винними ще трьох кримських татар, які були затримані під час акції в підтримку незаконно засуджених фігурантів бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір" під будівлею Верховного суду в Москві, і призначив їм штрафи по 15 тисяч рублів.

Як повідомляє у Facebook громадське об'єднання "Кримська солідарність", винними у скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 5 ст. 20.2 КоАП РФ (порушення встановленого порядку проведення зборів, мітингу, демонстрації або пікетування) визнали: Ібріша Сейдаметова, Айдера Кадирова і Сейдамета Гафарова. Їм призначили покарання у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 15 тисяч рублів.

Зазначається, що перше засідання повинно було початися ще в 15.00, однак справу почали розглядати із запізненням на чотири години.

Відео дня

Читайте такожСуд призначив штрафи 10 кримським татарам, затриманим під час акції біля Верховного суду в Москві

Як повідомляв УНІАН, 12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також у місцевому кафе. У результаті було затримано і звинувачено у тероризмі чотирьох бахчисарайців: Зеврі Абсеітова, Ремзі Меметова, Руслана Абільтарова і Енвера Мамутова. Їх звинуватили в участі у діяльності організації «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в Росії терористичною.

24 грудня 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив фігурантів бахчисарайської справи «Хізб ут-Тахрір»: Мамутова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з обмеженням волі на 1 рік 6 місяців, Абільтарова, Меметова і Абсеітова - до 9 років колонії суворого режиму з обмеженням волі на 1 рік. Жоден з фігурантів своєї провини не визнав. Всі вказували на «політично вмотивований характер» кримінальної справи.

11 липня Верховний суд РФ скоротив терміни ув'язнення на три місяці.

У цей же день під будівлею Верховного суду РФ були затримані і поміщені в автозаки 46 людей, які приїхали висловити свій протест у зв'язку з незаконними арештами і підтримати фігурантів бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір".

Стосовно всіх затриманих було складено адміністративні протоколи про порушення за ч.5 ст.20.2 КоАП РФ (порушення встановленого порядку проведення зборів, мітингу, демонстрації або пікетування).