Аласанія заявив, що "Суспільному" нічого приховувати / УНІАН

Під час обшуків 30 серпня у помешканні голови правління UA: Суспільне мовлення Зураба Аласанії слідчі ДБР вилучили копії старих документів і матеріали конференції Ради Європи зі стратегічного розвитку НСТУ.

Про це Аласанія повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожОбшуки на "Суспільному": ДБР перевіряє купівлю обладнання на 15 мільйонів гривень

Відео дня

"Що саме шукають – сказати складно, ухвалу суду мають на вилучення паперів і електронних носіїв. Поводилися дуже ввічливо і спокійно, двері не ламали, хату не перевертали. Забрали якісь старі копії якихось старих робочих документів, а також матеріали конференції Ради Європи по стратегічному розвитку Суспільного", – пише очільник НСТУ.

Аласанія пояснює, що документи вилучають у рамках справи, у якій, зокрема, йдеться про земельну ділянку під будівлею "Суспільного" і закупівлю техніки у 2017 році.

За словами Аласанії, приховувати їм немає чого, але не стануть мовчати, якщо виявиться, що обшуки відбуваються з метою тиску на "Суспільне".

Як повідомляв УНІАН, 30 серпня у Державному бюро розслідувань заявили про обшуки у приміщенні "Суспільного" в рамках розслідування про зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

Крім того, слідчі також прийшли з обшуком до помешкання голови правління UA: Суспільне мовлення Зураба Аласанії.