У Києві відкриють три нові меморіальні дошки, присвячені вченим / фото УНІАН

Для вшанування пам’яті видатних українських вчених у Києві встановлять три меморіальні дошки.

Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на відповідне розпорядження КМДА № 1582.

Читайте такожНа Чернігівщині вандали сплюндрували нововстановлену пам’ятну дошку Левку Лук‘яненку

Відео дня

Так, на фасаді будівлі Інституту фізіології рослин та генетики Національної академії наук України на вул. Васильківській, 31/17, облаштують меморіальну дошку на честь видатного вченого, фізіолога рослин і радіобіолога, академіка Національної академії наук України, заслуженого діяча науки і техніки України Дмитра Гродзинського.

На честь українського вченого, медика, хірурга Олександра Возіанова меморіальну дошку буде встановлено на фасаді будівлі Інституту урології Національної академії медичних наук України на вул. Володимира Винниченка, 9-А.

На фасаді будівлі Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки Національної академії наук України на вул. Героїв Оборони, 10, з'явиться меморільна дошка на честь українського вченого-агронома Генріха Коха.

Як зазначається, витрати, пов’язані із виготовленням та встановленням меморіальних дощок, буде профінансовано за позабюджетні кошти.

Відповідальність за утримання та збереження меморіальних дощок несуть установи, на фасаді яких вони будуть встановлені.

Як повідомляв УНІАН, у березні у Києві поряд із посольством РФ відкрили сквер імені Бориса Нємцова.