Ілюстрація REUTERS

Суд французького міста Лілля 10 вересня засудив дев'ятьох українських моряків до позбавлення волі строком від 5 до 8 років за перевезення понад 2,3 тонни кокаїну з Венесуели.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ouest France.

Читайте такожУ Колумбії наркоторговці хотіли провезти 300 кілограмів марихуани у труні (відео)

Відео дня

Морякам, які стверджували, що їх погрозами змусили перевозити незаконний вантаж, також присудили спільний штраф у розмірі 75 мільйонів євро. Всім, окрім одного, довічно заборонено повертатися до Франції.

Це вилучення було рекордним у 2015 році в порту Булонь-сюр-Мер. Воно становило 20% від кількості вилученого у Франції кокаїну того року. За оцінками, вартість наркотиків становила 75 мільйонів євро при закупівлі та 360 мільйонів євро при перепродажу на європейському ринку.

Вироку суду присяжних очікує ще один українець - член екіпажу. Судно ходило під молдовським прапором. 

11 грудня 2015 року вантажне судно в дуже поганому стані помітив біля берегів Па-де-Кале патрульний катер. По радіо капітан "Карибської пальми" відповів владі, що прибув з Колумбії й прямує в Гданськ (Польща) на ремонт, без вантажу на борту.

Судно попросили зупинитися в порту Булонь-сюр-Мер. Під час перевірки собака нічого не відчув, але агенти зуміли знайти схованку.