За словами журналістки, в душовій можна отримати астму від цвілі / скріншот з відео

Мешканців обваленого в Дрогобичі будинку, які не змогли знайти нове житло самостійно, міська влада поселила в умовах, непридатних для життя.

Про це у своєму блозі повідомляє журналістка Вікторія Балицька.

Читайте такожМайже 30 людей із обваленого будинку у Дрогобичі досі без даху над головою (відео)

Вона поспілкувалася з сім'єю Хомичей, яких поселили в гуртожитку. Сім'я складається з п'яти осіб, в тому числі маленької дитини.

"Місцева влада підшукала їм житло, в якому, припускаю, жоден з чиновників не став би жити. До туалету не ясно як підійти, а в душовій можна отримати астму від плісняви... Загальна кухня, речі тримають на ліжках, вікна без фіранок... Катастрофи і трагедії можуть виникнути й з незалежних від чиновників причин, але те, як влада дбає про жертв трагедій це повна її відповідальність і це маркер ефективності і відсутності поваги до ближнього", - пише журналістка у коментарі до відео.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 28 серпня відбулося обвалення в чотириповерховому житловому будинку в м. Дрогобич Львівської області. З-під завалів витягнуто тіла восьми загиблих.

Спочатку в ДСНС заявили, що обвал стався внаслідок вибуху газу, згодом цю версію назвали малоймовірною. У компанії «Львівгаз» також спростували, що вибух газу міг стати причиною обвалу багатоповерхівки.