Микита Михалков відкрив фестиваль "Євразійський міст" в окупованій Ялті / фото УНІАН

Російська влада окупованого Криму відкрила в Ялті четвертий кінофестиваль "Євразійський міст".

Як пише видання "Крим. Реалії", фестиваль відкрив його засновник, друг російського президента - режисер Микита Михалков. Участь у церемонії взяли "глава" анексованого півострова Сергій Аксенов, "міністерка культури" Криму Аріна Новосельська, членкиня Ради Федерації Росії з Криму Ольга Ковітіді.

Читайте такожСоліст HI-FI, репер Баста й російський режисер Михалков: Мінкульт розширив "чорний список"

Відео дня

Ведучими заходу були російські актори Жанна Еппле та Марат Башаров. На захід також приїхали російські актори Олександр Петров, Христина Асмус, Ольга Кабо і Кирило Плетньов.

На фестивалі покажуть стрічки російського, італійського, іспанського і британського виробництва. Організатори фестивалю стверджують, що до складу журі конкурсу документального кіно увійшли кінематографісти з Франції, Південної Кореї, Болгарії, Іспанії та Росії.

Зауважимо, що "Євразійський міст" вперше відбувся в 2016 році. Ідея його створення належить Микиті Михалкову. У 2014 році він запропонував заснувати щорічний кінофестиваль, який би проводився в Криму "для відродження і популяризації кримського кінематографа в євразійському просторі".

Як повідомлялося раніше, окупаційна влада РФ запропонувала перейменувати "Республіку Крим" на "Республіку Крим - Тавриду". Про це розповів "постійний представник" при президенті Росії Георгій Мурадов.