Адвокат разом з поплічниками продав приміщення на Банковій від особи померлої у 2002 році жінки / фото УНІАН

У Києві оголошено підозру адвокату у привласненні державного приміщення на вул. Банковій.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

«Столичною прокуратурою повідомлено про підозру адвокату, затриманому 1 жовтня при спробі незаконно продати приміщення на вул. Банковій, що є об’єктом державної форми власності вартістю майже 5 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ школі Харкова спалахнув скандал через експлуатацію школярів (фото)

Зазначається, що підозрюваний спільно з іншими учасниками злочинної схеми, використовуючи анкетні дані померлої у 2002 році жінки, від її імені продали приміщення на вул. Банковій у Києві, що перебуває на балансі Державного управління справами та є державною власністю, на користь підставної фізичної особи.

При цьому, з 2003 року вказаний об’єкт нерухомості на законних підставах орендує у держави громадська організація "Спілка жінок України". «Тож надалі вказану обставину адвокат вирішив використати у власних корисливих інтересах та через підставну особу передав представникам громадської організації вимогу про необхідність звільнення орендованого приміщення або придбання його за 130 тис. доларів», - повідомили у прокуратурі.

Після чергової зустрічі та домовленості про укладення договору купівлі-продажу, працівники прокуратури та спецслужби затримали адвоката у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Вживаються заходи щодо встановлення інших учасників злочину.