Російські найманці "засвітилися" в ще одній африканській країні / Ілюстрація - rossaprimavera.ru

Російські найманці і озброєння прибули в Мозамбік для підтримки місцевого режиму.

Читайте такожCNN: Колишній найманець «Вагнера» розповів, як став «гарматним м ясом» Путіна

Про це повідомляється в матеріалі The Times. Наголошується, що це один з останніх прикладів того, як уряди африканських країн звертаються до Москви для розв'язання своїх проблем, дозволяючи їй нарощувати власний вплив в регіоні.

Відео дня

У Мозамбіку російські найманці будуть допомагати уряду вести боротьбу з джихадистами.

Так, в країну прибув контингент з приблизно 200 бійців, в який входять елітні підрозділи, а також три бойових вертольоти з екіпажами.

Росіяни, як стверджується, будуть займатися підготовкою урядових сил і надавати їм бойову підтримку в провінції Кабу-Делгаду. За минулі два роки в регіоні сталась низка жорстоких інцидентів: бойовики спалювали села і вбивали місцевих жителів. Сотні людей були змушені покинути свої будинки.

Повідомляється, що серед російського контингенту є і бійці «ПВК Вагнера» – сумнозвісного російського формування, найманці якого воювали в Україні та Сирії.

Раніше повідомлялося, що російські найманці «ПВК Вагнера» тренують місцевих бійців у Судані й Центральноафриканській Республіці.

Крім того, у вересні найманці Путіна з'явилися на полі битви в Лівії. Понад 100 найманців з групи «Вагнер», яку контролює «особистий кухар Путіна» Євген Пригожин, прибутку на лівійську базу на передовій в перший тиждень вересня. Вони будуть підтримувати східного воєначальника Халіфа Хафтара в його наступі на столицю країни – місто Тріполі.