Срібний призер 2019 року Київського міжнародного молодіжного фестивалю циркового мистецтва «Золотий Каштан» Софія Тепла / фото - Марина Тепла

Юна гімнастка з Одеської області, яка встановила національний рекорд, виступила перед Папою Римським у Ватикані й дістала його благословення.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Національного цирку України.

Читайте такожПапа Римський прокоментував обмін полоненими між Україною і Росією

Відео дня

«Срібний призер 2019 року Київського міжнародного молодіжного фестивалю циркового мистецтва «Золотий Каштан» Софія Тепла - студія танцю та циркового мистецтва «Грація», місто Подольск, Одеська область - виступила перед Папою Римським у Ватикані й дістала його благословення і похвалу», - сказано в повідомленні.

Дівчинка 16 жовтня виступила на головній площі Ватикану.

Цю інформацію підтвердила мати спортсменки Марина Тепла, яка є керівником студії «Грація». За словами Теплої, дівчинка отримала в подарунок від Папи Римського хрестик.

Як зазначається, гімнастка Тепла представлятиме Україну на ХХ Міжнародному фестивалі циркових мистецтв, який пройде в місті Латина (Італія) з 17 по 21 жовтня.

Софія Тепла 16 жовтня виступила на головній площі Ватикану / фото - Марина Тепла

Як повідомляв УНІАН, у березні 2018 роки 7-річна жителька міста Подольськ Одеської області Софія Кострицька (Тепла) встановила національний рекорд з найбільшої кількості акробатичних елементів в одному виступі у виконанні дитини. Зокрема, дівчинка менш ніж за 4 хвилини виконала 111 унікальних акробатичних елементів. Досягнення зареєстровано в Книзі рекордів України.

Дівчинка отримала в подарунок від Папи Римського хрестик / фото - Марина Тепла