На поруки Гладковського готові взяти два депутати з партії Порошенка / УНІАН

Вищий антикорупційний суд продовжує розглядати клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському, підозрюваному у зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірної інформації.

Як передає кореспондент. УНІАН, прокуратура просить суд заарештувати Гладковського або обрати йому запобіжний захід у вигляді застави в сумі 100 млн грн із зобов'язанням носити електронний браслет.

Читайте такожЗеленський про розслідування розкрадань армії: Скоро побачите результат

Відео дня

Гладковського випустили зі скляного боксу і тепер він сидить поруч з адвокатами.

Про готовність взяти Гладковського на поруки заявили народні депутати з фракції «Європейська солідарність» Максим Саврасов і Ростислав Павленко.

Прокурор Юрій Олефір виступив проти взяття Гладковського на поруки. На думку прокурора, поручителі не змогли довести, що забезпечать належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Окрім того, за словами Олефіра, якщо підозрюваний втече, то поручитель може бути покараний лише у вигляді стягнення штрафу, який є неспівмірним зі збитками, що інкримінуються Гладковському.

Як повідомляв УНАІН, 17 жовтня Гладковського затримали співробітники НАБУ біля ресторану поблизу Бориспільської траси після того, як він намагався залишити територію Україну через аеропорт «Бориспіль», але його не пропустили прикордонники.

18 жовтня у САП заявили, що екс-посадовцю повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними слідчих, Гладковський використав надану йому владу та службове становище з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, - ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Він забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю за кошти держбюджету вантажівок МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №2», що входить до складу ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

При цьому, як наслідок, державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Крім того, заявили у САП, Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, а саме 54 тис. дол. (за 2016-й рік), 63 тис. дол. (за 2017-й рік) та 47,5 тис. дол. (за 2018-й рік).