В самому садочку порекомендували приносити їжу з дому / фото: УНІАН

У мережі показали, чим годують маленьких дітей у садочках окупованого Донецька. Дітям пропонують хліб і кашу у великих кількостях, а про м'ясо та рибу мова взагалі не йде. Молочні продукти в меню також відсутні.

Про це повідомляють "Донецькі новини".

Наприклад, Олександр Болотін розмістив меню в ясла-садку № 288 «Сонечко», розташованого в Куйбишевському районі міста.

Відео дня

«Виявляється, в республіці дітям м'ясо не передбачено... Саме так виглядає меню на сьогодні в ясла-садку № 288. Я підозрюю, що і в інших садочках те ж саме... Видовище, треба сказати, сумне. Значить, гроші на салюти, паради та прапорці в республіці є, а дітям м'ясо можна не давати?.. Товариші! За що ми боремося?» - задав він риторичне питання, показавши фотографію меню.

Читайте також"Донецьк залишається в серці": переселенці з Донбасу розповіли, чого їм не вистачає з минулого життя

У цьому дитячому садочку виховується одна з дочок Болотіна.

«Тільки що забрала дитину із садка. Свідомість не втрачає, але голодна. З цього раціону вона тільки вранці з'їла кашу на сніданок, зараз вдома від'їдається», - повідомила дружина Надія Болотіна.

В самому садочку порекомендували приносити їжу з дому.

«Якщо в країні немає грошей на дітей, то я вимагаю терміново скоротити штат керівництва громадського руху "Донецька республіка", скасувати паради і салюти. Тоді гроші знайдуться!» – вважає Олександр Болотін.

Обговорюючи побачене донеччани підкреслюють, що «при Україні було не тільки м'ясо, а й риба».

Також люди акцентують, що в меню навіть не дають цілого яйця.

«В яйцях білок, але побачила, що яйце – 20 г! Це ж навіть не яйце, а менше половини!.. І не всі діти ці яйця їдять! Моя мала їх досі не любить, вже 28 років. А у деяких від яєць – діатез. Звірі, а не люди! А молочні продукти де? Невже навіть на склянку молока грошей немає? Хліба за день, в загальній складності, аж 100 г! Та ще з кашею! Кухаря на мило з таким раціоном! І хотіла б я побачити дитину, яка є тушковану капусту... та ще не домашню... 2 рази в день – каша з хлібом!» – обурюється Вікторія.

Як повідомляв УНІАН, журналісти розповіли про долю дітей з Донбасу, які хочуть навчатися в українських школах, але не можуть.