УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

“За нашим аналізом, у масових заходах будуть брати участь близько 1,5 мільйона громадян, найбільше їх буде у Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Львові, Чернігові. До охорони громадського порядку буде виділено до 40 тисяч особового складу правоохоронних органів. Крім того, буде задіяна 1 тисяча бійців Національної гвардії і близько 2 тисяч представників громадських організацій”, - сказав Яровий.

Читайте такожУ Києві 9 травня відбудеться марш військових оркестрів

Відео дня

Він також зазначив, що у святкові дні буде підсилено особовим складом підрозділи ДАІ на стаціонарних постах, оперативно-слідчі групи, групи швидкого реагування, а також будуть додатково створені резерви.

Як відзначив заступник міністра, особлива увага приділятиметься метрополітенам, зупинкам громадського транспорту, вокзалам, при цьому додатково залучатимуться кінологічні і вибухотехнічні служби.

“Нами проведений аналіз заявок учасників масових заходів, тому практично всі заходи, які ми планували, знаходяться в практичній площині. Я думаю, працівники внутрішніх справ забезпечать охорону правопорядку”, - зазначив Яровий.