На порушників чекатиме штраф / фото: УНІАН

Депутати Дніпровської міської ради своїм рішенням зробили суворішими умови проведення розважальних заходів з гучною музикою, зокрема, заборонивши їх проведення у нічний час.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні під час проведення чергової сесії депутати затвердили «Правила з додержання тиші у громадських місцях».

Розроблення правил було викликано наріканням мешканців на проведення комерційних концертів на відкритих майданчиках, програвання гучної музики без обмеження часу в ресторанах та кафе, розташованих у житлових кварталах.

Відео дня

Рішення набирає чинності з дня його опублікування у пресі. Ініціатива створення правил належить міському голові Дніпра Борису Філатову, який анонсував їх ще наприкінці весни цього року.

В правилах узгоджено перелік місць для проведення загальноміських і державних свят, а також чітко визначено час, коли ці заходи можна проводити.

Відтепер найбільш масштабні концерти, фестивалі та розважальні заходи, де використовують потужну звукопідсилювальну апаратуру, відбуватимуться на Монастирському острові, який є продовженням парку відпочинку ім. Шевченка і віддалений від житлових масивів. Там заходи проводитимуть з 9:00 до 22:00.

На Фестивальному причалі, де до цього відбувалося більшість загальноміських та спортивних свят, заходи проводитимуть з 10:00 до 18:00. Винятком можуть стати лише заходи з нагоди державних свят, а також проведення яких погоджено окремим розпорядженням міського голови. В центрі міста - на площі Героїв Майдану та у парку ім. Глоби гучні концерти та фестивалі відбуватимуться з 10:00 до 20:00.

Крім того, після 22:00 забороняється гучна музика на кораблях, в автомобілях та в будинках. Правила також забороняють у нічний час рух автотранспорту та мототехніки, які перевищують допустимий рівень шуму.

За виконанням правил стежитиме інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради.

При першому порушенні нових правил винним нагадають про відповідальність, при повторному – на фізичну особу чекатиме штраф до 255 грн, на юридичну – до 510 грн.

Якщо порушника знову виявлять протягом року, розмір штрафу подвоїться. Для юридичних осіб максимальний штраф становитиме 2,55 тис. грн. Також передбачено вилучення звукової апаратури та інших предметів, що порушують тишу.