Генпрокуратура України / REUTERS

769 прокурорів Генеральної прокуратури з наступного тижня почнуть проходити співбесіду з перевіркою на доброчесність.

Як інформує прес-служба ГПУ, про це сьогодні повідомив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Генпрокурор нагадав, що після атестації очікувана кількість працівників ГПУ, тобто прокурорів та державних службовців, зменшиться з 2400 до 1500.

Відео дня

"Ті прокурори, які залишаться в оновленій прокуратурі, будуть працювати на основі нової системи оцінювання якості роботи прокурорів, порядку вимірювання та навантаження, а також системи кар’єрного зростання за результатами оцінки якості роботи. Це декілька аспектів оновленої прокуратури, яку ми створюємо і в яку ми запрошуємо в січні наступного року "нову кров", - сказав він на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Офіс Генерального прокурора та Тренінговий центр розпочнуть роботу 1 січня 2020 року, з 15 січня розпочнеться процес добору на вакантні посади у Офіс.

Читайте такожПрокурор ГПУ причетний до вимагання землі на Одещині – Рябошапка

Як повідомляв УНІАН, 6 листопада стартував другий етап атестації прокурорів Генпрокуратури. До складання іспиту було допущено 795 прокурорів, які пройшли перший етап атестації.

Перший етап атестації полягав у анонімному тестуванні на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора.

В межах другого етапу атестації прокурорів ГПУ відбулося тестування на загальні здібності та навички.