Public Domain Pictures

Україна висловила ноту протесту Раді ООН через візит кримських пропагандистів на 12 сесію Форуму з питань меншин.

Про це інформує у Facebook Постійне представництво України в Женеві.

Читайте такожРада полегшить отримання українських паспортів для дітей з ОРДЛО у 2020 році – Разумков

Відео дня

«Усвідомлюючи абсолютно відкритий характер Форуму, що дозволяє відвідувати його і виступати фактично будь-кому, хто виявив до цього інтерес і встиг зареєструватися, Україна, втім, зробила низку превентивних кроків для попередження секретаріату і керівництва Форуму про нелегітимність можливої участі у ньому представників окупаційної влади Криму та їх поплічників», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Постпредство України в Женеві завчасно надіслало офіційну вербальну ноту з цього приводу Управлінню Верховного комісара ООН з прав людини в Женеві та Управлінню з правових питань штаб-квартири ООН у Нью-Йорку, а також продовжує проводити відповідну роз’яснювальну роботу із залученням міжнародних партнерів.

Довідка УНІАН. Росія анексувала український півострів Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».