Правоохоронці проводили обшуки у декількох офісах інтернет-провайдера / mvs.gov.ua

В Івано-Франківську викрили інтернет-провайдера, який займався незаконною ретрансляцією українських телеканалів.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Читайте такожУ Кривому Розі шахраї викрали з банківських карток півтора мільйони гривень та програли «здобич» в онлайн-казиноЗазначається що місячний прибуток від протиправної діяльності складав понад мільйон гривень. Кількість зареєстрованих користувачів незаконного каналу трансляції телеканалів за попередніми оцінками налічував близько 15 тисяч.

Клієнтська база місцевого провайдера охоплювала територію всієї області. Щомісячно послуги надання інтернет-зв'язку та ретрансляції телеканалів оцінювалися у 155 гривень з одного абонента.

5 грудня правоохоронці проводили обшуки у декількох офісах інтернет-провайдера, які розміщувалися в Івано-Франківську.

На місці оглядається техніка для перевірки причетності керівництва інтернет-провайдера до здійснення протиправної діяльності. За результатами проведення обшуків та відповідних експертиз буде прийнято рішення щодо правового статусу причетних осіб.

Слідчі дії проводяться у межах раніше розпочатого кримінального провадження, кваліфікованого за ст. 176 та ст.361 Кримінального кодексу України. Незаконну діяльність провайдера наразі припинено. Санкція передбачає до 6 років ув‘язнення.

Раніше УНІАН повідомляв, як СБУ проводила обшуки в охоронній фірмі нардепа Медведчука.