У 2017- 2018 років відбулося понад 55 нападів на громадських активістів, 5 з яких закінчилися смертю / фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила постанову «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років» (реєстраційний номер 2302).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосувало 347 народних депутатів України.

Автор проекту постанови, народний депутат України із фракції «Голос» Соломія Бобровська повідомила на засіданні, що у 2017- 2018 років відбулося понад 55 нападів на громадських активістів, 5 з яких закінчилися смертю.

Відео дня

Читайте такожВбивство Гандзюк: підозрюваному вдвічі зменшили заставу

В постанові йдеться, що мета ТСК є перевірка відомостей та з’ясування стану розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Також визначені основні завдання ТСК, зокрема, проведення перевірки відомостей щодо нападів на Гандзюк та інших громадських активістів; проведення перевірки ходу розслідування правоохоронними органами зазначених нападів на громадських активістів.

Також встановлення, збір інформації та отримання пояснень від осіб та/або підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, яка пов’язана із колом питань, для розгляду яких утворено ТСК.

Крім того, завдання ТСК - ініціювання питання про притягнення винних осіб до відповідальності.

Відповідно до постанови, головою ТСК обрано народного депутата України Ігоря Василіва (фракція «Слуга народу»), заступником голови - народного депутата України Соломію Бобровську (фракція «Голос»).

До складу ТСК обрано депутатів Марину Бардіну, Дмитра Гуріна, Олексія Жмеринецького Гео Лерос, Марію Мезенцеву, Дмитра Наталуху, Єгора Чернєва (всі із фракції «Слуга народу»), Юрія Павленка («ОПЗЖ»), Івана Крулька (фракція «Батьківщина»), Вікторію Сюмар (фракція «ЄС»), Ларису Білозір (група «За майбутнє»).

Термін діяльності ТСК – один рік з дня її утворення.