Насправді напад на депутата вдалося попередити / Facebook Михайло Ананченко

Служба безпеки України заявляє про затримання організатора та учасників підготовки замаху на народного депутата України IX скликання Михайла Ананченка в Сумах.

Про це УНІАН повідомили у прес-групі управління СБУ в Сумській області.

Читайте такожПравоохоронці відкрили справу через напад на нардепа від "Слуги народу" в Сумах

Відео дня

Згідно із повідомленням, співробітники СБУ попередньо отримали інформацію про підготовку до вчинення дій насильницького характеру стосовно нардепа, що пов'язані з його державною та громадською діяльністю.

Встановлено, що виконавці злочинного «замовлення» отримали від організатора обумовлену грошову винагороду. У зв'язку з необхідністю попередити вчинення злочину, співробітники СБУ спільно з прокуратурою провели процесуальне документування їх протиправних намірів.

«Під час його проведення дії осіб, причетних до правопорушення, було взято під контроль, завдяки чому заподіяння можливих тілесних ушкоджень або інших насильницьких дій щодо народного обранця було попереджено», - зазначається у повідомленні.

При цьому у спецслужбі наголосили, що з метою отримання максимально об'єктивної та повної доказової бази щодо всіх учасників замаху, насамперед стосовно організатора, було прийнято рішення про розміщення у соцмережах повідомлення Ананченка про «напад на нього двох молодиків у балаклавах».

«Оприлюднення цієї інформації дало змогу співробітникам СБУ у повній мірі задокументувати дії організатора та виконавців», - підкреслюється у повідомленні.

На запитання кореспондента УНІАН стосовно кількості затриманих осіб начальниця прес-групи УСБУ в області Олеся Рапута не змогла надати конкретної відповіді. При цьому на уточнююче запитання, чи мав місце напад на Ананченка, вона сказала, що дії нападників кваліфіковано саме як «закінчений замах на насильство».

«На даний час слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 27 (організація вчинення злочину), ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 346 (закінчений замах на насильство щодо народного депутата України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору злочину. Наразі тривають слідчі дії», - йдеться у повідомленні.

Читайте також"Вибивав борги": на Херсонщині затримано депутата облради (відео)

Як повідомляв УНІАН, народний депутат від партії «Слуга народу» Михайло Ананченко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що біля його будинку в Сумах на нього напали двоє невідомих.

«Сьогодні (15 грудня), повертаючись додому, в рідному місті Суми, на мене біля під‘їзду здійснили напад двоє молодиків в балаклавах. Такі зухвалі дії я пов‘язую з моєю політичною діяльністю та з голосуванням на наступному пленарному тижні», - написав він.

У партії «Слуга народу» закликали правоохоронців відреагувати на побиття Ананченка, підкресливши, що погрози, залякування і насильство щодо членів команди «Слуги народу» набули системного характеру.

Також голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зазначив, що правоохоронні органи попередили про можливі напади на депутатів «Слуги народу» цього тижня. Відповідаючи на питання, які сьогодні на засіданні фракції «Слуга народу» розглядатимуться питання, Арахамія повідомив, що йтиметься переважно про ринок землі. Він зазначив, що протягом майже всього часу, коли розглядається це питання, відбуваються різні мітинги.