Малюська розповів, якими будуть тюрми та СІЗО / фото УНІАН

Міністерство юстиції хоче створити в Україні приватні СІЗО, але тюрмами має опікуватися держава.

Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська в ефірі "Свободи слова" на ICTV, передає УП.

"Ми хочемо зробити приватні СІЗО, приватні тюрми - ні. Коротко чому ні, тому що це бізнес, великий бізнес. І з’являється такий бізнес, який зацікавлений у тому, щоб людей у тюрмах було більше. Вони не зацікавлені в тому, щоб людей перевиховувати, щоб людей відправляти на волю, щоб застосовувати інші, дешевші способи покарання…", - пояснив міністр.

Відео дня

За його словами, Мін'юст не піде на приватизацію тюрем. "Ми підемо на приватизацію СІЗО. І в нас дійсно з’являться приватні СІЗО - це слідчі ізолятори, де особи утримуються до вироку суду", - додав він.

Читайте також"Не дочекаються": міністр юстиції спростував заяви про свою відставку

Малюська навів приклади країни, де існували чи існують приватні тюрми. За його словами, така ініціатива була провальною, оскільки на ній стали заробляти, відповідно кількість ув’язнених збільшилась.

Також Малюська додав, що якщо умови утримання особи будуть покращені, то за це має платити людина, яка і перебуває в цих умовах. Він вважає, що це дасть змогу залучити нові кошти, які можна спрямувати на поліпшення умов для тих, хто перебуває безкоштовно.

Як повідомляв УНІАН, Малюська раніше анонсував масове закриття в'язниць в Україні.