Адвокат показав контекст, у якому Кузьменко говорила про "сакральну жертву" / УНІАН

Адвокат підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко опублікував повний текст розмови, у якій, за словами слідчих, жінка погрожувала зашкодити волонтерці Марусі Звіробій.

Фото розшифрованої розмови адвокат Владислав Добош виклав у Facebook.

Читайте такожПідозрювана у справі Шеремета лікарка Кузьменко подала позов проти МВС

Відео дня

«Ну що ж, друзі. На брифінгу МВС, а потім й на суді, публічно відкрито розмову Юлії Кузьменко з особою Т., у якій йдеться про Марусю Звіробій. Де нібито Юля щось страшне задумує проти Марусі та її діток! А тепер увага, розшифровка розмови з контекстом, у якому це говорилось», – написав він.

«І нехай мені хтось скаже, що це не політична справа і не розправа. І де тут Шеремет? Питання: кому це вигідно?! К. – це Кузьменко, Т. – співрозмовниця», – додав він.

facebook.com/VadyslavDobosh

facebook.com/VadyslavDobosh

facebook.com/VadyslavDobosh

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні. 13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року.

Вночі 14 грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка.

18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

23 грудня Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24 грудня судді залишили під вартою іншу підозрювану – лікарку Юлію Кузьменко.