Ілюстрація / REUTERS

Звільнені з полону бойовиків військовослужбовці Збройних сил України перебувають попередньо у задовільному стані.

Як йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони, після зустрічі у міжнародному аеропорту «Бориспіль» бійців було доправлено до Головного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий госпіталь» у Києві.

Читайте також"Щодня там ловлять людей": екс-бранець бойовиків розповів про реалії життя в "Л/ДНР"

Відео дня

За словами начальника військового госпіталю, генерал-майора медичної служби Анатолія Казьмирчука, в подальшому усі звільнені з полону бійці будуть оглянуті військовими лікарями та фахівцями медичної служби. У разі необхідності військовослужбовцям буде надано кваліфіковану медичну допомогу. Зокрема, буде проведено поглиблене медичне обстеження, до якого залучатимуться кращі фахівці медичної служби Збройних сил України та військові психологи.

"Ми чудово розуміємо, що умови перебування, в яких вони знаходилися усі ці роки, могли призвести як до виникнення, так і до загострення можливих хронічних хвороб, тому фахівцями нашого центру будуть проведені обстеження", - сказав Казьмирчук.

В подальшому, окрім фізичного лікування, якщо в цьому буде потреба, кожен військовий зможе пройти психологічну реабілітацію.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей (12 військових та 64 цивільних) в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.

Близько 21.30 літак зі звільненими в рамках обміну українцями приземлився в аеропорту «Бориспіль».

Представники Офісу президента повідомляли, що звільнених українських громадян обстежать у лікарні "Феофанія".