В МОН наголошують, що портал має зручну навігацію і постійно оновлюється / фото УНІАН

Публічна інформація про сферу освіти і науки в Україні відтепер доступна на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Читайте такожДипломи не скасують: в Раді роз'яснили нюанси нового закону про освітуЯк повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, вже оприлюднено 28 наборів даних, з якими можуть ознайомитися всі охочі.

«Ці дані – неперсоналізовані та дозволені для подальшого вільного використання і поширення. Зберігання та забезпечення доступу до інформації відповідає принципам, визначеним Міжнародною хартією відкритих даних» - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У відомстві зазначили, що серед оприлюднених реєстрів – переліки закладів освіти всіх рівнів, а також наукових установ, реєстри документів про загальну середню, професійно-технічну та вищу освіту, національний репозитарій текстів, реєстри технологій, створених чи придбаних за бюджетні кошти тощо.

В МОН наголошують, що портал має зручну навігацію і постійно оновлюється.

Інформацію щодо загальної середньої освіти розміщено також на Порталі відкритих даних. Оприлюднена інформація відповідає переліку національних освітніх індикаторів ефективності та якості загальної середньої освіти, додали в МОН.