Імовірним зловмиснико виявився не судимий 29-річний киянин / фото politie.nl

Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави киянину, якого підозрюють у замаху на вбивство 19-річної дівчини.

Читайте такожВ Одесі пенсіонер у кіоску зґвалтував дівчинку й загримів за ґрати

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Відео дня

«Зловмиснику було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 10 ч. 2 ст. 115 (Закінчений замах на умисне вбивство, поєднаний із зґвалтуванням або сексуальним насильством) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці розшукали імовірного зловмисника і 11 січня затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Ним виявився 29-річний раніше не судимий киянин. Під час невідкладного обшуку за місцем проживання затриманого поліцейські вилучили ніж, рюкзак та куртку зі слідами, схожими на кров», - йдеться у повідомленні.

У поліції нагадують, що 7 січня на проспекті Лобановського, що у Голосіївському районі столиці, чоловік наніс численні ножові поранення дівчині й намагався її зґвалтувати.

Нападник підбіг до потерпілої, вдарив по голові й почав душити. «Одночасно з цим він хотів зґвалтувати дівчину та наносив їй у спину удари гострим предметом. Киянка змогла вирватися і покликати на допомогу. Фігурант після скоєного втік. Потерпілу дівчину було госпіталізовано, наразі її життю нічого не загрожує», - повідомили у поліції.

Злочинцю загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.