У справу екс-"беркутівців" повернули прокурорів, які займалися нею 5 років / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повернув попередній склад прокурорів у справах про розстріли на Майдані.

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожАдвокати екс-беркутівців заявляють, що після обміну вони зникли

Відео дня

Йдеться про групу прокурорів у справі щодо вбивств на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року. Постановою від 27 січня Рябошапка повернув "оригінальний" склад групи прокурорів - Олексія Донського, Ігоря Земського, Яніса Симонова, а також підсилив групу.

Як повідомляв УНІАН, 28 грудня 2019 року під час судового засідання стало відомо, що генпрокурор Руслан Рябошапка змінив групу прокурорів у цій справі. Олексія Донського, Яніса Сімонова, Ігоря Земськова та Дениса Іванова, які 5 років представляли обвинувачення у справі, остаточно відсторонили від участі у цьому кримінальному провадженні.

Того ж дня Апеляційний суд Києва відпустив екс-«беркутівців» під особисті зобов`язання.

29 грудня у Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО. В рамках обміну Україна передала екс-«беркутівців».

14 січня Святошинський райсуд Києва за клопотанням адвоката родин Героїв Небесної сотні Євгенії Закревської відвів трьох нових прокурорів у справі проти екс-«беркутівців» - Олександра Шевеленка, Дениса Суботіна і Марину Мазепіну.

Водночас суд не розглядав питання про відвід ще одного нового прокурора у справі - Сергія Куцого, оскільки він був відсутній на засіданні.

Суд надав Офісу генпрокурора два місяці на призначення нових прокурорів у справі екс-«беркутівців» і на ознайомлення їх з матеріалами цього провадження.