Кернес прокоментував декомунізацію / Фото УНІАН

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляє, що радянський маршал Георгій Жуков не підлягає декомунізації, тому проспект, названий його ім'ям, перейменовувати не варто.

Про це мер сказав в інтерв'ю ведучій Youtube-каналу "Ходят слухи" Раміні Есхакзай.

Кернес заявив, що під декомунізацію не повинні підпадати ті, хто визволяв Батьківщину, у тому числі Радянський Союз, Україну і Харків.

Відео дня

"Є така норма в законі про декомунізацію. Якщо буде такий реєстр і в нього будуть внесені прізвища полководців і військових людей, які захищали, звільняли, то вони не підлягають декомунізації", - сказав Кернес.

Читайте такожМінкульт не схотів визнавати бюст Жукова у Харкові пам " яткою

"В даному випадку ми говоримо про Жукова. Він звільняв Україну, Харків, в тому числі. Наш полковник. У нас виходять подвійні стандарти для історії. І тому, я вважаю, що поки я можу і у мене є можливість, я вчинив правильно, що захищаю ім'я такої великої людини, як маршал перемоги Георгій Жуков", - зазначив мер Харкова.

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада суд в Харкові не задовольнив апеляцію міської ради щодо повернення проспекту Григоренка попередньої назви імені Жукова.

Касаційний адміністративний суд Верховного суду перевірив скаргу Харківської міськради щодо перейменування проспекту Жукова на Григоренка і відкрив провадження.

22 січня Кернес розпорядився остаточно повернути проспекту ім'я Жукова.