Журналісти дізналися, чи платить держава гроші викривачам корупції згідно з законом.

Про це розповідається у сюжеті програми Гроші.

Майже два місяці в Україні діє Закон «Про захист викривачів корупції», який пропонує викривати корупціонерів і отримати 10% від хабаря. 

"От тільки гроші ви отримаєте, якщо сума корупційної оборудки буде від 9,6 мільйона гривень. А рішення про сплату винагороди має прийняти суд", - розповідається у сюжеті.

Читайте такожПоліграф проти відкатів: Дубілет розповів про нововведення в закупівлях для міністерств

Журналісти знайшли чоловіка, який здав корупціонера державі і розраховує отримати свою винагороду. 

Мова йде про юриста і економіста Бориса Ткачука, який стверджує, що викрив схему із розкрадання бюджетних коштів на суму близько 25 мільйонів гривень.

Чоловік розповідає про залучення до корупційної оборудки майже всього керівництва міністерства Соцполітики у 2012-2016 роках під час впровадження одного із соціальних проектів. Проте, маючи достатню доказову базу він вже на стадії подачі матеріалів викривального характеру зіткнувся з купою труднощів, зокрема у ДБР.

Борис Ткачук далеко не єдиний, хто вирішив зайнятись подібною діяльністю.

Загалом, у НАЗК повідомили, що станом на 1 січня до них надійшло 421 повідомлення про корупційні злочини, 224 із яких були переслані відповідним органам до розгляду по суті.

В свою чергу юристи та експерти зазначають, що шлях "борця з корупцією" в Україні буде нелегким та містить у собі ряд ризиків та труднощів, а також загрожує додатковим навантаженням на бюджет.