Павловський залишиться під вартою до 16 квітня / фото УНІАН

Печерський суд Києва залишив під вартою до 16 квітня Ігоря Павловського - підозрюваного у створенні злочинної організації на Херсонщині та незаконному зберіганні зброї.

Як повідомляє hromadske, адвокат безоплатної правової допомоги Максим Костін через відсутність адвокатів за договором, просив відкласти засідання. За його словами, захисники за договором наразі в Одесі в іншому засіданні та попередили про це завчасно. Втім суд продовжив засідання.

Адвокат наголошував на поганому самопочутті Павловського. Вдень його госпіталізували з будівлі суду, але лікар зазначив, що його стан дозволяє брати участь у засіданні.

Адвокат просив обрати Павловському домашній арешт. Сам Ігор Павловський нічого не говорив, оскільки зазначив, що погано себе почуває.

Суддя продовжив тримання під вартою Павловському до 16 квітня, прокурори просили до 20.

Як повідомляв УНІАН, Павловського затримали 20 січня в Херсоні під час спецоперації з припинення діяльності злочинної організації. Всього було проведено 35 обшуків, затримано кілька осіб. Вилучено коштів в еквіваленті понад 1,1 млн грн.

Читайте такожВбивство Гандзюк: суд Болгарії дозволив екстрадицію підозрюваного Левіна

Слідство вважає, що Павловський створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів жителів Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України).

21 січня Печерський райсуд Києва постановив обрати Павловському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 березня.

В іншому провадженні Павловський обвинувачується у допомозі нападникам на Гандзюк сховатися від слідства (ч.1 ст.396 Кримінального кодексу України).