Павловському висунуто чергову підозру / фото УНІАН

Фігуранту справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігорю Павловському, який наразі перебуває під вартою, оголосили нову підозру.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора. 

Читайте такожВбивство Гандзюк: суд Болгарії дозволив екстрадицію підозрюваного Левіна

Відео дня

Нова підозра стосується незаконного заволодіння транспортними засобами на суму близько 5 мільйонів гривень у складі організованої злочинної групи. 

Загалом підозри за ч. 3 ст. 289 КК України оголосили 4 особам, які, за даними слідства, входили до цієї злочинної організації. Всім їм обрано запобіжні заходи.

Також проведено 10 обшуків за місцями проживання фігурантів і можливого зберігання речових доказів. Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на Гандзюк та створення вказаної злочинної організації.

Як повідомляв УНІАН, Павловського затримали 20 січня в Херсоні під час спецоперації з припинення діяльності злочинної організації. Всього було проведено 35 обшуків, повідомлено про підозру 9 громадянам. Вилучено коштів в еквіваленті понад 1,1 млн грн.

Слідство вважає, що Павловський створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів жителів Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України).

13 лютого суд відмовився задовольнити скаргу захисту Павловського і залишив його під вартою до 4 березня.